Art & facts

Art & facts, Oegstgeest

Previous
Next

“Samen met het ontwerpteam zijn we tot een modern duurzaam gebouw gekomen, waar erfgoed veilig kan worden bewaard voor de toekomst”

De Boeg langs de A44 bij Oegstgeest is het eerste gasloze bedrijventerrein van Nederland. Op De Boeg worden door Art & facts drie hoogwaardige depots gerealiseerd voor de opslag van kunstverzamelingen, zoals schilderijen, sculpturen, antiek, meubilair en klassieke oldtimers.

De totale gerealiseerde gebruiksoppervlakte van de drie bedrijfshallen wordt 3760 m² inclusief twee kantoorruimtes en een showroom. De opslagruimtes worden geklimatiseerd, er mogen geen temperatuur- en luchtvochtigheidsverschillen zijn. Normaal verbruiken zulke depots veel energie, maar De Boeg 6 wordt energieneutraal.

Project:Drie depots de Boeg, opslag van erfgoed te Oegstgeest
Opdrachtgever:Art & facts
Team:JesseArchitecture (architect),
Thomas Lohse van ID (bouwmanager)
Constructeur:IMd raadgevende ingenieurs
InstallateurOntwerpburo Van der Vlugt
Locatie:Oegstgeest
Status:Nieuwbouw omgevingsvergunning onherroepelijk
Ontwerp:2018
Bouwjaar:Verwacht start bouw 2020
Publicatie:NRC 26-9-2019, kunstbijlage

Fluitenkruid 29-55

Fluitenkruid 29-55, Den Haag

Previous
Next

"De woningen hebben een duurzaam karakter, mede door opvang van hemelwater, gebruik van warmte-pomp en zonnecollectoren”

In de wijk Ypenburg van Den Haag, op de grens met Nootdorp en Delft worden 13 nieuwbouwwoningen gerealiseerd. Het oorspronkelijke plan is omgegooid van zes vrijstaande woningen naar negen geschakelde en vier twee-onder-één-kap woningen die beter in de stedenbouwkundige structuur van de buurt passen.

De geschakelde hofjeswoningen hebben een keuken en woonkamer aan de eigen tuin, op de eerste verdieping drie slaapkamers en een badkamer en een zolder met als optie extra kamers. De totale gebruiksoppervlakte van de woning is 144 m² met in de tuin een berging van 5 m².

De twee-onder-één-kap woningen zijn aan de dijk Brasserkade gesitueerd en zijn luxueuzer van opzet met een gebruiksoppervlakte van 156 m². De begane grond bestaat uit een leef keuken en ruime woonkamer met grote puien aan de tuinzijde en een eigen garagebox van 16 m² met extra parkeerplaats ervoor.

Op de verdieping zijn drie slaapkamers en een badkamer. Tevens is er mogelijkheid om extra leefruimte of een atelier te creëren in de dakopbouw, waar vanuit fraai uitzicht is op het weiland aan de andere zijde van de dijk en door de hoge ramen een betere daglichtinval is vanuit het noorden.

WWW.NIEUWBOUWFLUITENKRUID.NL

Project:Dertien gezins(koop)woningen Fluitenkruid te Den Haag
Opdrachtgever:
Team:JesseArchitecture
Constructeur:Bureau Broersma Bouwadvies
Aannemer:
Locatie:Den Haag
Status:Nieuwbouw omgevingsvergunning onherroepelijk
Ontwerp:2017
Bouwjaar:Verwacht start 2020