Fluitenkruid 29-55, Den Haag

Previous
Next

"De woningen hebben een duurzaam karakter, mede doordat het hemelwater wordt opgevangen in opslagtanks en wordt gebruikt als toiletspoeling”

In de wijk Ypenburg van Den Haag, op de grens met Nootdorp en Delft worden 13 nieuwbouwwoningen gerealiseerd. Het oorspronkelijke plan is omgegooid van zes vrijstaande woningen naar negen geschakelde en vier twee-onder-één-kap woningen die beter in de stedenbouwkundige structuur van de buurt passen.

De geschakelde hofjeswoningen hebben een keuken en woonkamer aan de eigen tuin, op de eerste verdieping drie slaapkamers en een badkamer en een zolder met als optie extra kamers. De totale gebruiksoppervlakte van de woning is 144 m² met in de tuin een berging van 5 m².

De twee-onder-één-kap woningen zijn aan de dijk Brasserkade gesitueerd en zijn luxueuzer van opzet met een gebruiksoppervlakte van 156 m². De begane grond bestaat uit een leef keuken en ruime woonkamer met grote puien aan de tuinzijde en een eigen garagebox van 16 m² met extra parkeerplaats ervoor.

Op de verdieping zijn drie slaapkamers en een badkamer. Tevens is er mogelijkheid om extra leefruimte of een atelier te creëren in de dakopbouw, waar vanuit fraai uitzicht is op het weiland aan de andere zijde van de dijk en door de hoge ramen een betere daglichtinval is vanuit het noorden.

Project:Dertien gezins(koop)woningen Fluitenkruid te Den Haag
Opdrachtgever:Hanbouw
Team:JesseArchitecture
Constructeur:Bureau Broersma Bouwadvies
Aannemer:Hanbouw
Locatie:Den Haag
Status:Nieuwbouw omgevingsvergunning onherroepelijk
Ontwerp:2017
Bouwjaar:Verwacht start 2020