Bedrijfshal met kantoor en dienstwoning Arion, Oegstgeest​

Previous
Next

“De moderne boerderij past straks perfect in de landelijke omgeving door het hergebruiken van historische details en materialen”

De eigenaar van Arion aanhangers wil door het realiseren van een nieuwe, grotere bedrijfshal met kantoren en een dienstwoning zijn onderneming uitbreiden. De bestaande oude boerderij is gesitueerd in het buitengebied van Leidschendam in de beschermende zone van de dijk van de Stompwijkse vaart.

Het uitgangspunt was om het nieuwe bedrijfsgebouw in eigentijdse landelijke stijl te ontwerpen met als verplichting vanuit het Waterschap Rijnland dat de bestaande funderingsvloer gehandhaafd moest blijven.

De nieuwe gevels van het woongedeelte zijn geheel opgetrokken uit bakstenen metselwerk. Bij de bedrijfshal loopt hetzelfde metselwerk aan de onderzijde als plint door met daarboven zwart houten rabatdelen. De bestaande typerende witte gietijzer raamkozijnen worden hergebruikt in de zwarte gevel.

Onder het moderne metalen zadeldak komt een ruimte met een kantoorfunctie waaruit door grote raampartijen van de dakkapellen en de inpandige balkons weids uitzicht is op de weilanden.

Project:Dertien gezins(koop)woningen Fluitenkruid te Den Haag
Opdrachtgever:Arion aanhangers
Team:JesseArchitecture
Aannemer:Eigenbeheer
Locatie:Leidschendam
Status:Herbouw in uitvoering
Bouwjaar:1960
Ontwerp:2017
Nieuwbouw:2020