Arend Vijfvinkelplein 32-33 ‘s-Gravenhage

Previous slide
Next slide

“De uitkragende verdiepingen zorgen niet alleen voor extra woonruimte, maar accentueren ook de entree van het gemeenschappelijke binnenplein”

In het staddeel Loosduinen heeft de gemeente Den Haag particulieren de mogelijkheid gegeven zelf hun woondromen te realiseren, genaamd project Zelfbouwkavels Escamplaan. 

De gemeente heeft als stedenbouwkundig ontwerp de woningkavels rondom een openbaar plantsoen met kinderspeeltuin en sportveld, het Arend Vijfvinkelplein, gesitueerd.

De opdrachtgever heeft twee aaneengesloten zelfbouwkavels, langs één van de twee entrees van het omsloten Arend Vijfvinkelplein, gekocht. 

Zijn droom was om voor zowel zijn gezin als zijn ouders een aparte woning te creëren, het familiehuis moest wel één geheel lijken van buitenaf. Door de voor- en zijgevel vanaf de eerste verdieping tot en met het dak één meter te laten uitkragen werd er 28 m² meer woonoppervlakte gerealiseerd. 

Hierdoor ontstond er genoeg ruimte voor de gehele familie en daarnaast werd door gebruik te maken van verschillende gevelafwerkingen en speciale verlichting een architectonische accent toegevoegd aan de entree van de nieuwe buurt.

Project:Hoekwoonhuis op dubbele zelfbouwkavels Escamplaan te Den Haag
Opdrachtgever:Particulier
Team:JesseArchitecture
Constructeur:Bureau Broersma Bouwadvies
Aannemer:Hanbouw
Locatie:Den Haag
Status:Nieuwbouw opgeleverd
Ontwerp:2016
Bouwjaar:2018